top of page

Idéen bag FysioSmartLad os starte fra begyndelsen. Mit navn er Lene Wollesen, jeg er 27 og uddannet Fysioterapeut i Haderslev. Jeg bor i Kolding med min kæreste Mads som til dagligt er lærer på en specialskole. Jeg er oprindeligt fra en lille flække i Sønderjylland, men har boet i Kolding de seneste 5-6 år.

Under min uddannelse fik jeg en praktikplads på en privat klinik, her fik jeg efter endt uddannelse en fast stilling og så burde alting jo egentlig køre på skinner derfra.

MEN... kliniklivet og 8-16 jobbet tiltalte mig ærlig talt ikke. Jeg begyndte derfor ligeså stille at at tilbyde udekørende behandling i Kolding. Noget jeg hurtigt fandt ud af mange var glade for. Netop deraf kom navnet "FysioSmart" - det skulle være "smart", nemt og lettilgængeligt at få hjælp i en travl hverdag. Eftersom jeg selv arbejde til 14-15-16-tiden så havde jeg "fri" når mange andre også havde fri, og havde derfor mulighed for at køre ud til kunder.


Men jeg manglede noget. Min store passion ligger indenfor træning, det er der ingen tvivl om. Jeg har oplevet at kunne hjælpe rigtig mange mennesker, med forskellige udfordringer med netop træning, nogle gange kombineret med behandling.

Jeg har altid været meget aktiv. Jeg voksede op i et lokalsamfund og var aktiv i den lokale gymnastikforening, både som udøver og frivillig. Senere blev jeg aktiv i det lokale fitness-center og fik her forskellige kurser inden for fitness.

Det var bl.a. på en personlig træner uddannelse, idéen til at blive fysioterapeut opstod. Jeg havde en underviser der var fysioterapeut, og pludselig vidste jeg godt hvad jeg skulle igang med.


Gennem det første halve år, hvor jeg kørte ud til folk, havde jeg fortsat arbejde på fuld til på klinikken. Overskuddet til at gøre mere ved mit eget var derfor ikke eksisterende. Grundet forskellige omstændigheder valgte jeg at sige mit faste arbejde op, for en lidt mere usikker fremtid. Jeg fandt et afløser job på et plejehjem, lavede en samarbejdsaftale med to af mine gode venner der ejer et træningscenter i Kolding. Nu kunne jeg endelig begynde at bygge mit eget op.


Navnet "smart" er derfor fortsat gældende, jeg har faste klienter jeg kører ud til, men lige så stille skal min primære hverdag foregå i træningscenteret hvor der er et tilhørende kliniklokale.

"smart" gør sig pludselig gældende på mange måder. Jeg ønsker mine klienter skal have træning der er "smart", både i den fysioterapeutiske forstand, men allervigtigst skal det passe ind i klientens hverdag. Det skal være så let og ukompliceret som muligt at gå til fysioterapeut og træning hvad end det er genoptræning eller "rask"-træning. Her kommer "smart"-træning ind i billedet. Folk med skader og skavanker har som oftest behov for træning, men skal det altid være den samme træning? ikke nødvendigvis. Jeg tror på motivationen for at træne er større når det er træning der er lavet til klienten ud fra dens mål og ønsker. Jeg tror dog også på at træning i samvær med andre øger motivationen og lysten. Det forsøger jeg derfor at kombimere. Det har jeg valgt at kalde "smart"-træning. Specifik træning til klienten, men på et hold med andre hvor der er fælles opvarmning og afslutning.En kort fortælling om FysioSmarts oprindelse. Jeg glæder mig til om et år at kigge tilbage på dette indlæg og forhåbentlig kunne tilføje meget nyt, både omkring behandling, personlig træning og ikke mindst "smart"-træning, som er en træningsform jeg virkelig håber kan vinde frem, og folk kan få glæde og gavn af.


Jeg kommer til at følge op på opstarten af "smart"-træning og udviklingen heraf.


Tak fordi du læste med.

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ved du egentlig hvem DIN personlige træner er? - Er du nysgerrig på din træners baggrund og forudsætninger for at hjælpe dig? For det må du meget gerne være. I en tid med et stort udvalg af online coa

bottom of page