
Fysioterapi
Døjer du med fx:
-
Akutte og langvarige smerter
-
Tennisalbue
-
Musearm
-
Hælspore
-
Achillestendinopati
-
Nakkesmerter
-
Hovedpine
-
Skuldersmerter
-
Ryg/lændesmerter
-
Hoftesmerter
-
Iskias
-
Lyskensmerter
-
Andre overbelastningsskader.
Uanset hvad du døjer med af skader og skavanker, er det vigtigste indenfor fysioterapi en grundig undersøgelse og samtale for at afklare din problematik samt årsagen.
Først når den rette diagnose er fundet, kan den rette behandling og rådgivning igangsættes.
Du får derfor altid en førstegangskonsultation på 45 min. således der er god til til en grundig undersøgelse og samtale. Derfra lægger jeg en behandlingplan, som alt efter din problematik, kan bestå af flere forskellige tiltag, fx. akupunktur, dybdegående vævsbehandling, træning, ledmobilisering, rådgivning og meget mere.
Personlig træning kan bl.a. være et godt supplement til behandling eller efter endt behandlingsforløb.
Du kan læse mere om personlig træning her
*Er du medlem af "danmark" er det muligt at få tilskud til Fysioterapi.

Akupunktur
Akupunktur kan være en del af en fysioterapeutisk behandling.
Akupunktur findes i mange former. Jeg beskæftiger mig med Medicinsk/moderne akupunktur som tager afsæt i videnskaben.
Akupunktur har mange gavnlige effekter til dig med overbelastningsskader, slid/atrose, spændinger, hovedpine, kroniske smerter og mange andre problematikker.
De specifikke effekter ved akupunktur:
-
Øget blodgennemstrømning lokalt i vævet.
-
Ikke-smertefuld stimulation, hvilket aktiverer nogle celler der hæmmer nociceptorer som er de celler der sender signal til hjernen om mulig skade.
-
Stimulering af områder i hjernen, hvorved der sendes færre signaler fra hjernen ned til det smertefulde område. Dette påvirker en hæmning af det sympatiske nervesystem, som også kendes som "fight or flight"-systemet. Derudover aktiverer det, det parasymatiske nervesystem, som kendes under "rest & digest"-systemet. Dette er også årsagen til at man efter behandling kan blive træt.
Alt efter din problematik samt hvor længe din problematik har stået på, anbefales en række af behandlinger med akupunktur. I det tilfælde finder vi en god løsning til dig.
I grove træk anbefales det at behandle
-
Akutte og subakutte skader, dvs. en skade der er mindre end 6-12 uger gammel med 1-3 behandlinger inden for 1-2 uger.
-
Langvarige smertetilstande, dvs. skade/smerter der har varet i 3-6 mdr. med 6-12 behandlinger inden for 2-3 måneder.
Massage
Massage kan være en del af en fysioterapeutisk behandling.
Gennem massage påvirkes bl.a. hudens blodkar.
Blodkarrene dilateres, dvs. de forstørres således der kan strømme mere blod til området, hvorfor der ved massage kan opleves at huden bliver rød og varmere.
Dette kan bl.a. bidrage til både forebyggende behandling og heling af vævsskade i huden.
Massage af muskulaturen har til hensigt at påvirke dybtliggende væv da massage kan strække vævet, nedbryde adhærencer som er sammenvoksninger der kan opstå efter en muskelskade, øge blodcirkulationen, normalisere spændingsniveauet og reducere smerter.
I musklerne er det typisk iskæmi der forårsager smerter.
Iskæmi opstår når blodforsyningen er for lille hvorved der opstår mælkesyre i muskulaturen. Her kan massage gå ind og hjælpe til at fjerne mælkesyre ved at skabe blodcirkulation i vævet.
I muskulaturen kan der også dannes myofacielle triggerpunkter.
Disse kan opstå ved langvarigt ensidigt muskelarbejde eller anspændthed.
Et triggerpunkt et er hyperirritabelt punkt i muskulaturen som enten er aktivt, dvs. punktet konstant er ømt både i hvile og bevægelse, eller det er latent, dvs. punktet er ømt/smertefuldt ved tryk.
Et aktivt eller latent triggerpunkt forårsager ikke kun smerte lokalt, men kan opleves som smerter der fx. trækker op i nakken og til hovedet, eller ned mellem skulderbladene.
Et aktivt triggerpunkt har en forhøjet koncentration af smerteudløsende betændelsesstoffer som opstår grundet nedsat blod,- og ilttilførsel til området.
Massage kan hjælpe til at strække musklen og deaktivere det aktive triggerpunkt.
Udover dette kan massage have en psykologisk effekt. Det kan virke beroligende, øge immunresponset, normalisere respiration, cirkulation og muskelspændinger.
*Det er som udgangspunkt IKKE muligt at modtage tilskud fra "danmark" til massagebehandlinger.

Lyder det som noget for dig?
Så er du altid velkommen til at booke en tid. Er du i tvivl om det bedste tilbud til dig, så send mig en mail eller giv mig et kald, så tager vi en snak og finder sammen ud af hvad du kan have gavn af.